Din egen porsjonspizza

Populært med egen pizza. Sett frem skåler bl.a. med oppkuttet paprika, tomat, oliven, sopp, ruccula, asparges og løk og kjøtt og ost om du ønsker det. Da kan alle lage sin egen porsjonspizza med det de liker best. Server gjerne en salat til.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Grov pizzabunn

  • 4 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 3 ss solsikkeolje
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl sammalt rug, fin
  • 0,5 dl hvete, helkorn
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 ts salt

Hjemmelaget pizzasaus

Fremgangsmåte

Forslag til topping:

tomater, ananas, maiskorn, paprika, sopp, ruccula, asparges, løk, mozzarella, pepperoni, chorizo, salami, spekeskinke, kokt skinke, oliven, kjøttboller.

Urter som passer på pizza:

frisk timian, frisk, rosmarin, frisk oregano, frisk basilikum, knust hvitløk i olje.

Pizzabunnen:

Varm opp vannet til det er fingervarmt. Løs gjæren opp i vannet. Bland vann, gjær og olje og tilsett resten av det tørre. Kna deigen til den er passe fast og fin. Tilsett mer vann om behov. Strø over litt mel og sett deigen til heving i minst 30 minutter.

Pizzasausen:

Finhakk løk og hvitløk. Surr det i oljen til løken er blank. Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem i kokende vann i 1 minutt. Skjær tomater i små biter. Tilsett tomater og krydder i løken. La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Del deigen i 4 emner og kjevle ut til porsjonspizzaer direkte på bakepapir. Fordel pizzasausen over, så den toppingen du ønsker.

Stek pizzaene midt i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.

Serveres umiddelbart.

Del på Facebook