Enkel gulrotkake i langpanne
Gulrotkake er noe av det beste som finnes, synes vi. Derfor har vi laget den i langpanne slik at oppskriften rekker til mange.
Over 60 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett oven på 180 grader.
- Visp egg og sukker til en luftig eggedosis i en bolle.
- Bland siktet hvetemel med bakepulver og kanel, og bland dette i bollen vekselvis med oljen.
- Tilsett revne gulrøtter til slutt og bland godt.
- Kle en langpanne med bakepapir.
- Hell røren i pannen.
- Sett kaken på nederste rille og stek til den er ferdig, 50-60 minutter.
- Stikk en trepinne i midten av kaken for å sjekke om den er ferdig. Fester det seg deigrester på pinnen må du steke den litt til. Om ikke er den ferdig.
- Legg en rist over pannen og velt kaken rundt. Løft av langpannen og fjern bakepapiret. La kaken avkjøle på risten.
- Pisk kremost, smør og melis til en glatt og luftig krem.
- Smør kremen utover avkjølt kake
- Pynt med masse gulrotstrimler.