Enkel sitronkake

Sitronkake med gulrot

Sitronkaken vår er en nytelse som du må prøve. Den er frisk og god, og er i tillegg enkel å lage. Det perfekte følge til en god kopp kaffe.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • en klype salt
  • 2 store sitroner
  • 2 revne gulrøtter

Glasur

  • 3 dl melis
  • 3 ss silt sitronsaft
  • 1 beger kremost naturell
  • 3 ss romtemperert smør

Fremgangsmåte

  1. Vask sitronene godt. Tørk dem og riv av skallet fint til du har 2 ss som skal i røra. Resten av skallet river du grovt eller skjærer i strimler. Det skal til pynt på kaken om du ønsker.
  2. Pisk smør og sukker til en luftig røre.

  3. Skill eggene. Pisk eggeplommene inn i røra.

  4. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt det i røra.

  5. Bland godt.

  6. Pisk eggehvitene stive og vend inn i røra.

  7. Tilsett finrevet sitronskall og revne gulrøtter.

     

  8. Press saften ut av sitronene. Spar 3 ss sitronsaft til glasuren og rør resten (ca. 1 dl) av saften inn i røra.

  9. Smør en kakeform på 22 diameter. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Hell i røra.

  10. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter.

  11. Avkjøl kaken før du tar den ut av formen.

  12. Kok sitronskallet som skal brukes til pynt, i noen minutter i 1 dl vann og 0,5 dl sukker, i en liten kjele. Da får sitronskallet ekstra god smak. Sil av og avkjøl.

  13. Bland ingrediensene til glasuren og ha den på kaken. Pynt med sitronskallet.

  14. Bland ingrediensene til glasuren og ha den på kaken. Pynt med sitronskallet.

Kaken er holdbar, og den er fin å fryse.
Del på Facebook