Sitronkake med gulrot
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Vask sitronene godt. Tørk dem og riv av skallet fint til du har 2 ss som skal i røra. Resten av skallet river du grovt eller skjærer i strimler. Det skal til pynt på kaken om du ønsker.
-
Pisk smør og sukker til en luftig røre.
-
Skill eggene. Pisk eggeplommene inn i røra.
-
Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt det i røra.
-
Bland godt.
-
Pisk eggehvitene stive og vend inn i røra.
-
Tilsett finrevet sitronskall og revne gulrøtter.
-
Press saften ut av sitronene. Spar 3 ss sitronsaft til glasuren og rør resten (ca. 1 dl) av saften inn i røra.
-
Smør en kakeform på 22 diameter. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Hell i røra.
-
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter.
-
Avkjøl kaken før du tar den ut av formen.
-
Kok sitronskallet som skal brukes til pynt, i noen minutter i 1 dl vann og 0,5 dl sukker, i en liten kjele. Da får sitronskallet ekstra god smak. Sil av og avkjøl.
-
Bland ingrediensene til glasuren og ha den på kaken. Pynt med sitronskallet.
-
Bland ingrediensene til glasuren og ha den på kaken. Pynt med sitronskallet.