Entrecôte med sellerirotmos

Nyt en imponerende og enkel biffmiddag for to, servert med et fargerikt utvalg av grønnsaker og kremet selleri- og potetmos. Perfekt for et koselig måltid!
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Ta kjøttstykket ut av kjøleskapet i god tid, slik at det er romtemperert når du steker det.
  2. Skrell sellerirot og poteter. Skjær dem i biter og kok dem i en vid kjele.
  3. Ha et dørslag i kjelen og damp brokkolini og gulrøtter i ca. 5 minutter, under lokk.
  4. Stek entrecôten i smør, i en varm panne, ca. 3 min på hver side. La kjøttet hvile minst 8 minutter før du skjærer kjøttet i skiver.
  5. Rens og stek noen sjalottløk i pannen. Dryss litt sukker på slik at de blir glaserte. Brokkolini og gulrøtter kan stekes med det siste minuttet om du vil.
  6. Hell av vannet på selleriroten og potetene (kraften kan du ta vare på!). Ha i smør og fløte, og mos dem godt! Juster konsistensen med litt av kraften. Smak til med salt og pepper.
  7. Anrett kjøtt og grønnsaker på et fat og server med rødvinssaus og mos.
  8. Et dryss av persille eller andre urter hører gjerne med.
Bruk sesongens grønnsaker til en slik biffmiddag.
Del på Facebook