Fårikål på tallerken

Fårikål

Høsten er tid for fårikål. Og siste torsdag i september hvert år feires Fårikålens Festdag, så kok en stor kjele med minst like mye hodekål som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,5 kg hodekål
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i serveringsstykker om det ikke er ferdigdelt.
  2. Del kålen i to og skjær i båter.
  3. Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene.
  4. Hell på vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.
  5. Server fårikål rykende varm med gode kokte poteter og gjerne med et persilledryss.

La en chili (delt i 2 på langs uten frø), 1 ss finhakket ingefær og 2 fedd revet hvitløk koke med.

Du kan også la gode skiver av gulrøtter, sellerirot og /eller persillerot koke med den siste timen.

 

Del på Facebook