Kålruletter fylt med wokgrønnsaker

Herlig middagstips: Kålblader som fylles med det du måtte ønske. Her har vi pakket sprø wokgrønnsaker inn i bladene. Klassiske kålruletter er gjerne fylt med medisterfarse eller kjøttdeig.
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skjær vekk den tykkeste stilken nederst på kålhodet. Legg hele kålhodet i kokende vann i et par minutter. Da er det lett å løsne kålblader fra stilken. Løsne så mange du ønsker.
  2. Kok bladene i ca. 2 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann. La bladene renne godt av.
  3. Finsnitt resten av hodekålen til du har ca. 4 dl. Om du har noe kål igjen sparer du det til siden.
  4. Skjær resten av grønnsakene som beskrevet.
  5. Varm opp en stekepanne til høy varme.
  6. Ha i olje. Tilsett kål og grønnsaker, chili og ingefær. Stek dette raskt i pannen.
  7. Smak til med grovhakket koriander og teriyakisaus. Bland alt godt sammen.
  8. Legg et par spiseskjeer med grønnsaksblanding på hvert kålblad. Pakk bladene og rull sammen. Bruk gjerne en hyssing eller coctailpinner for å holde rullene stramt sammen.
  9. Fres kålrullene raskt i varm panne til bladene har fått litt farge.
  10. Server dem som vårruller, hele eller delt i to, gjerne med chilsaus til.
Fyller du kålbladene med kjøttfarse må de være gjennomstekt. Bruk samme framgangsmåte som beskrevet for kålen, men stek dem ferdige i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Slike klassikere serveres gjerne med hvit saus og poteter.
Legg til på Min side
Del på Facebook