Fiskegrateng med gulrot og poteter

Fiskegrateng med potetmos, fennikel og purre

Fiskegrateng med mye snadder i. Både potetmos, fennikel, sopp og purre setter smak sammen med estragon og gressløk. Tar litt tid i ovnen, men da kan du jo gjøre andre ting.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Potetmos

Fisk

  • 200 g røkt hyse-/koljefilet uten bein
  • 600 g laks uten bein

Hvit saus

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl lettmelk
  • 2 dl matfløte
  • 3 ss fiskekraft
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 4 ss hakket frisk gressløk
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200°C.

Potetmos:

  1. Del poteter i biter og kok dem møre.
  2. Mos dem sammen med smør og rør inn eggeplommene. Sett potetmosen til side.
  3. Skjær purre, fennikel og sopp i skiver og stek det i olje i 7-8 minutter under omrøring. Ha det over i en stor ildfast form.

Del fisken i små biter og legg i formen.

Hvit saus:

  1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele og la det surre litt uten at det blir brunt, før du har i melet.
  2. Spe med melk og matfløte mens du rører.
  3. Tilett fiskekraft, estragon og gressløk. Smak til med salt og pepper. Sausen skal være ganske tykk.

Hell sausen over grønnsakene, soppen og fisken i den ildfaste formen.

Legg potetmosen som et lokk over sausen, grønnsakene og fisken. Lag riller i potetmosen med en gaffel.

Stek formen midt i ovnen i 20-30 minutter til den er gyllen på toppen.

Tips: Dette er en stor porsjon som holder til to middager á 4 porsjoner eller en middag á 8 porsjoner. Den kan også fryses.

Del på Facebook