Fiskekarri med tomater på hvitt fat

Fiskekarri med sukkererter og tomater

En velsmakende og sunn fiskemiddag som du lager på en-to-tre. Ønsker du å bruke annen fisk, så går det utmerket. Ved å benytte andre grønnsaker, lager du din egen vri.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g breiflabbfilet
  • 2 ss olje til steking
  • 1 løk i tynne ringer
  • 3 ts karripasta
  • 1 dl vann
  • 1 dl kokosmelk
  • 250 g sukkererter
  • 2 tomater
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skjær fisken i store terninger. Her kan du utmerket godt bruke annen fisk, f.eks. kveite. Brun fisken raskt i olje, ta dem opp og legg dem til side.

Brun løk og karri i olje til løken er gyllen. Hell på vann og kokosmelk og la løken surre til den er møre.

Rens sukkererter og del dem i to eller tre.

Flå tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann. Legg dem over i kaldt vann og flå skinnet av. Del tomatene og fjern frøene. Skjær tomatkjøttet i terninger.

Legg fisk, sukkererter og tomater i karrisausen og la retten surre 3-4 minutter til alt er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper og server ris til.

Del på Facebook