Glaserte epler med kokos og mandelflak

Det er gøy å lage ekte glaserte epler. Og det er slett ikke vanskelig, men det krever en voksen som hjelper til, for sukkersirupen er varm! Passer godt både til Halloween og jul.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 røde epler
  • 250 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 g
  • 1 mørk kokesjokolade 70 % kakao
  • 2 ss kokosmasse
  • 2 ss mandelflak

Fremgangsmåte

  1. Kok opp sukker og vann uten lokk. Skum av og tilsett eddik.
  2. Kok sukkerlaken til den blir sirupsaktig.Ta knekkprøven: Drypp skaftet på en treskje, e.l. i sukkerlaken, dypp skaftet ned i kaldt vann. Laken som sitter på skaftet skal være så stivt at den knekker.
  3. Smelt mørk sjokolade i vannbad.
  4. Fjern stilken på eplene og stikk dem på en lang pinne.
  5. Rull eplene rundt i sukkerlaken/knekken eller sjokoladen. Deretter i kokos eller mandelflak. Det stivner fort, så vær rask.

 

Del på Facebook