Glaserte epler med kokos og mandelflak

Det er gøy å lage ekte glaserte epler. Og det er slett ikke vanskelig, men det krever en voksen som hjelper til, for sukkersirupen er varm! Passer godt både til Halloween og jul.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 røde epler
  • 250 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 g
  • 1 mørk kokesjokolade 70 % kakao
  • 2 ss kokosmasse
  • 2 ss mandelflak

Fremgangsmåte

  1. Kok opp sukker og vann uten lokk. Skum av og tilsett eddik.
  2. Kok sukkerlaken til den blir sirupsaktig.Ta knekkprøven: Drypp skaftet på en treskje, e.l. i sukkerlaken, dypp skaftet ned i kaldt vann. Laken som sitter på skaftet skal være så stivt at den knekker.
  3. Smelt mørk sjokolade i vannbad.
  4. Fjern stilken på eplene og stikk dem på en lang pinne.
  5. Rull eplene rundt i sukkerlaken/knekken eller sjokoladen. Deretter i kokos eller mandelflak. Det stivner fort, så vær rask.

 

Del på Facebook