Gratinert aubergine med couscous

Auberginer i ovn med grønnsaks- og couscousfyll bør absolutt prøves til middag, smårett eller som forrett. Godt, dekorativt og med en spennende smak.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss olivenolje
  • 4 ss revet parmesan

Fyll

Fremgangsmåte

Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. 1/2 cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.

 

Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen:  Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.

 

Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.

 

Server med østerssaus og frisk koriander.

Del på Facebook