Ingredienser
Gratinert aubergine med couscous
Auberginer i ovn med grønnsaks- og couscousfyll bør absolutt prøves til middag, smårett eller som forrett. Godt, dekorativt og med en spennende smak.
Fremgangsmåte
Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. 1/2 cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.
Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen: Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.
Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.
Server med østerssaus og frisk koriander.