Bakt gresskar

Gratinert spagettigresskar

Hvis du liker bakt potet så er du nødt til å prøve gratinert spagettigresskar. Det er både enkelt å lage og smaker godt! Spagettigresskar har en deilig spagettilignende konsistens som passer perfekt til gratinering, friske grønnsaker, ristede gresskarkjerner og bacon. Kan spises som hovedrett eller siderett, gjerne med en salat.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Del spagettigresskar i to. Skrap ut gresskarkjernene med en skje og spar de til senere.
  3. Smør litt olje langs innsiden av gresskarene. Strø over en klype salt og pepper.
  4. Legg spagettigresskarene med innsiden ned på et stekebrett med bakepapir på. Sett de i ovnen og la de bake til gresskarkjøttet er mørt (ca 30 minutter).
  5. I mens kutter du cherrytomater, paprika og rødløk i små biter.
  6. Riv osten og sett til side.
  7. Stek bacon i en panne og sett til side.
  8. I pannen der du stekte bacon: ha oppi gresskarkjernene sammen med en liten klype salt. Stek gresskarkjernene på medium høy varme til de begynner å bli sprø og gylne.
  9. Når spagettigresskarene er møre: Riv gresskarkjøttet med en gaffel for å få fram de spagettilignende fibrene i gresskarkjøttet. Ha gjerne i en klype salt mens du river. Topp med cherrytomater, deretter osten og bak gresskaret i ovnen til osten er gylden (ca 5-10 minutter). 
  10. Når osten er gylden: Topp spagettigresskarene med rødløk, paprika, ristede gresskarkjerner, bacon og friske urter.
  11. Nyt! Gjerne med en frisk salat til.
Del på Facebook