Gresskarsuppe

Gresskarsuppe

Gresskarkjøttet er veldig anvendelig og egner seg godt til suppe. I rå tilstand har gresskarkjøtt lite smak og lukt, men ved varmebehandling kommer den milde søte smaken fram.
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Ristede gresskarkjerner

  • Gresskarkjernene fra gresskaret
  • 1 ss olje
  • 0,5 g salt

Fremgangsmåte

  1. Skyll gresskaret godt. Bak det i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. Du må ikke bake det på forhånd, men da blir det lettere å skjære i og smaken kommer bedre fram.
  2. Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.
  3. Skyll og tørk kjernene godt. Legg dem utover et bakebrett med bakepapir. Vend dem i olje og salt, og bak dem i ovn på 200 grader til de er gyllende.
  4. Avkjøl på papiret.
  5. Skjær gresskaret i biter. Du trenger ikke fjerne skallet på hokkaidogresskar, men om du bruker halloweengresskar må skallet fjernes.
  6. Finhakk løk og hvitløk.
  7. Varm olje i en tykkbunnet kjele og surr løken til den blir blankt. Ha i hvitløk. Rør rundt.
  8. Ha i gresskarterninger, buljong og melk. Kok opp.
  9. La suppen koke til gresskarbitene er møre. Om gresskaret er bakt på forhånd går det fort.
  10. Mos suppen med en stavmikser eller lignende.
  11. Smak til med salt, pepper og cayennepepper.
  12. Server i suppeskåler. Ha på litt lettrømme i hver skål. Dryss på ristede gresskarkjerner og finhakkede urter.
Del på Facebook