Gulrotrundstykker

Gulrotrundstykker med revne gulrøtter. Med revne gulrøtter og havregryn i deigen blir rundstykkene ekstra saftige og fiberrike.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 50 g fersk gjær
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ss soyaolje
  • 2 grovreven gulrøtter
  • 2 dl havregryn
  • 300 g sammalt hvete, fin
  • 300 g hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.
  2. Tilsett salt, honning og olje.
  3. Rør inn grovrevne gulrøtter og havregryn.
  4. Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.
  5. Sett til heving i 30 minutter.
  6. Ta deigen it av bakebollen og form til rundstykker som settes på et stekebrett med litt avstand.
  7. Etterhev i 30 minutter.
  8. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter.
  9. Avkjøl på rist.
Du kan gjerne tilsette 1 dl linfrø i deigen

I stedet for runde gulrotrundstykker, er det gøy å lage figurer, tall eller bokstaver av deigen. Stas å ha i matpakken på skolen.

Del på Facebook