Havregrøt med ekstra god topping

Nykokt havregrøt med epler til frokost, kvelds eller som en liten rett når du er litt sulten. Her har vi laget en variant med ekstra god topping i form av karamelliserte epleterninger. Se etter norske epler i butikken.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl vann
  • 1 dl lettmelk
  • 0,25 ts salt

Topping

  • 1 eple
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 ss smør
  • 1 ts flytende honning
  • 1 ss hakkede mandler (kan sløyfes)
  • 1 ss kesam vanilje eller vaniljeyoghurt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til grøten i en kjele og kok opp under omrøring.
  2. La grøten småkoke i noen minutter under omrøring til grøten er passe tykk.
  3. Kutt eplet i terninger og fres i en liten kjele på middels sterk varme, ett par minutter under omrøring. Tilsett kanel og honning og rør om.
  4. Grøten serveres varm med karamelliserte epler, et dryss hakkede nøtter og litt vaniljekesam eller vaniljeyoghurt.
Bruk gjerne norske epler når du finner dem i butikken.
Del på Facebook