Helstekt brokkoli

Dette blir den beste brokkolien du har smakt. Og enklere blir det ikke. Når hele hodet bakes i ovn blir all smaken godt bevart.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 brokkoli ca. 400 gram
  • 2 ss olivenolje
  • litt salt og pepper
  • 1 ss flytende honning

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skyll brokkolihodet. Skjær av stilken slik at hodet ligger støtt. Stilken skal også brukes. Den skreller du og deler i staver.
  3. Legg hodet og stilkene i en egnet ildfast form. Skal du bake flere hoder så kan du bruke et stekebrett, gjerne med høy kant.
  4. Ha litt vann i formen.
  5. Gni hodet inn med olje og salt og pepper. Her kan du bruke krydder etter eget ønske om du vil.
  6. Sett formen i ovnen i ovnen og stek i ca. 20 minutter.
  7. Sprinkle litt honning over før servering.

 

Helstekt brokkoli passer til det meste du skal servere til middag.

Legg til på Min side
Del på Facebook