Himmelsk pærekake

Her har vi kokt pærene i en krydderblanding før de legges over i kakedeigen. Laken brukes til dynking etter steking for å få en saftig pærekake. Mmmm....
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 pærer
  • 2 ss sukker
  • 2 dl vann
  • 1 hel kanel
  • 2 stjerneanis

Kakerøre

  • 175 g smør
  • 3 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme

Fremgangsmåte

  1. Skrell pærene og del dem i mindre biter.
  2. Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.
  3. Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
  4. Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken.
  5. Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
  6. Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
  7. Server kaken med vispet krem eller is til.
Del på Facebook