Hjemmelaget chilisaus

Hjemmelaget chilisaus med eple

Chili og eple i kombinasjon gjør susen i denne sausen. Chilisausen passer godt til mange retter, bl.a. til asiatiske. Sausen kan oppbevares lenge i kjøleskap. Den er også en glimrende vertinnegave eller julegave.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll tomatene og skjær dem i terninger.
  2. Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær dem i terninger.
  3. Skrell sjalottløk og hvitløk, og skjær dem i terninger.
  4. Rens og skjær chilien i biter.
  5. Ha alle ingrediensene i en kjele sammen med vannet, Småkok under lokk i ca. 20 minutter. Rør av og til.
  6. Mos til saus med en stavmikser eller bruk en blender.
  7. Kok opp.
  8. Hell sausen over på varme, rene flasker eller glass.
  9. La chilisausen "modne" i kjøleskap noen uker for best mulig smak.
Del på Facebook