Pavlova med jordbær og blåbær. Fin kake til 17. mai.

Hjemmelaget vaniljekrem

Vaniljekrem er kjempegodt som fyll bl.a. i pavlova. Og siden vi bruker 6 eggehviter i pavlova-bunnen, så bruker vi de 6 eggeplommene til vaniljekremen.

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 6 ss sukker
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 6 eggeplomme
  • 4 dl lettmelk

Fremgangsmåte

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. Rør eggeplommer, sukker, maisstivelse og frøene fra vaniljestangen sammen i en kjeletil du får en glatt blanding.
  3. Tilsett melken og sett kjelen over på medium varme. Rør hele tiden til det tykner. Kremen må ikke koke.
  4. La vaniljekremen avkjøle.
  5. Du kan gjerne lage vaniljekremen dagen før den skal brukes. Den holder seg noen dager i kjøleskapet.

 

Vaniljekremen kan gjerne blandes med pisket kremfløte eller den kan brukes alene.
Del på Facebook