Salat med hjertesalat, tomat og egg

Hjertesalat med eggebåter

En deilig sommersalat med hjertesalat som base. Denne varianten er beriket med eggebåter og aspargesbønner, som gir en sunn og mettende proteinkilde. Et smakfullt og balansert måltid som passer perfekt til sommerens lune dager.
Under 20 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 båt finhakket hvitløk

Fremgangsmåte

  1. Skyll og tørk salaten og riv den i biter.
  2. Ha den på et fat eller en vid bolle.
  3. Del tomatene i to.
  4. Finhakk rødløk.
  5. Kok eggene i 7 minutter.
  6. Ha aspargesbønnene i kokende vann med litt salt i 1 minutt. Hell av vannet.
  7. Bland sammen ingrediensene til dressingen, gjerne i et syltetøyglass, og rist det godt sammen.
  8. Bland ingrediensen til salaten forsiktig. Spar gjerne litt persille til topping.
  9. Ha dressing på rett før servering eller server den ved siden av.
  10. Ett godt dryss av nykvernet pepper hører med.
Del på Facebook