Hvit pizza med squash og sitron

Hvit pizza med squash, vårløk og sitron

Prøv en hvit pizza-variant. Her har vi brukt saus av creme fraiche, hvitløk og sitron. Grønnsakene kan du variere. Festaost setter en fin smak.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pizzadeig

  • 0,5 pk gjær eller 1 ts tørrgjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 300 g hvetemel

Hvit pizzasaus

Topping

Fremgangsmåte

  1. Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
  2. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 1 time.
  3. Elt deigen og kjevle den tynt ut. Ha den over på et stekebrett med bakepapir.
  4. Finhakk hvitløk.
  5. Vask sitronen godt. Riv det gule av skallet. Klem ut saft av sitronen.
  6. Bland alt med creme fraiche.
  7. Bre sausen over pizzabunnen.
  8. Skyll og tørk squashen. Del den i halve skiver. Ha squashen i et dørslag og strø på salt. Squashen skal renne godt av seg. Da får du best resultat. Tørk den.
  9. Skyll og tørk vårløken og skjær den i grove ringer.
  10. Smulder fetaosten i biter.
  11. Sett ovnen på 230 grader.
  12. Ha squash, vårløk og fetaost på pizzabunnen. Kvern pepper på.
  13. Stek pizzaen til midt i ovnen til den er sprø og ferdig.
  14. Server med basilikumblader og noen dråper god olivenolje
Del på Facebook