To glass jordbær - og rabarbrasyltetøy på lys fjøl

Jordbær- og rabarbrasyltetøy

Friskt sommersyltetøy med jordbær og rabarbra - slik bestemor laget det, og som smaker like godt på en skive brød som til kakefyll eller til vafler. Du kan også lage rabarbrasyltetøy uten jordbær.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær jordbær i to, rabarbraen i ca. 2 cm tykke skiver.
  2. Splitt opp vaniljestangen.
  3. Legg jordbær, rabarbra og sukker lagvis i en kjele. Legg vaniljestangen mellom lagene.
  4. La kjelen stå på kjøkkenbenken en times tid så bær og rabarbra begynner å safte seg.
  5. Kok opp, skru ned varmen og la syltetøyet småkoke til jordbær og rabarbra er mørt.
  6. Rør av og til så det ikke brenner seg i kjelebunnen.
  7. Skum godt av, ta opp vaniljestangen og fyll syltetøyet på varme glass som skrues til med det samme.
Del på Facebook