Jordbær- og rabarbrasyltetøy
Friskt sommersyltetøy med jordbær og rabarbra - slik bestemor laget det, og som smaker like godt på en skive brød som til kakefyll eller til vafler. Du kan også lage rabarbrasyltetøy uten jordbær.
20-40 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Rens og skjær jordbær i to, rabarbraen i ca. 2 cm tykke skiver.
- Splitt opp vaniljestangen.
- Legg jordbær, rabarbra og sukker lagvis i en kjele. Legg vaniljestangen mellom lagene.
- La kjelen stå på kjøkkenbenken en times tid så bær og rabarbra begynner å safte seg.
- Kok opp, skru ned varmen og la syltetøyet småkoke til jordbær og rabarbra er mørt.
- Rør av og til så det ikke brenner seg i kjelebunnen.
- Skum godt av, ta opp vaniljestangen og fyll syltetøyet på varme glass som skrues til med det samme.