Tre glass fylt med jordbærsalsa på en brun fjøl

Jordbærsalsa med agurk og rødløk

Salsa, som betyr saus, finnes i mange, mange varianter, og er et fargerikt og sunt bidrag til middagen. Denne salsaen med jordbær, slangeagurk og rødløk smaker like godt til temperert ost som til grillmaten.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll jordbær med hamsen på, rens dem og del i små biter.
  2. Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger.
  3. Finhakk rødløken og hvitløken.
  4. Bland jordbær- og agurkterninger med finhakket rødløk, chili og hvitløk.
  5. Tilsett olje, eddik og limesaft.
  6. Smak til med grovmalt pepper.
  7. Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering. Da får smakene "satt" seg.
  8. Salsaen kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.
Del på Facebook