Jordskokksuppe på trebord

Jordskokksuppe

Jordskokksuppe har en pikant nøtteaktig smak som de fleste vil like. Rask å lage - sunn å spise.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 5 dl hønsebuljong (utblandet) eller grønnsakbuljong
  • 5 dl melk
  • 400 g jordskokker
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss valnøttolje
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok opp buljong og melk.
  2. Skrell jordskokkene og skjær to av dem i skiver og resten i biter.
  3. Ha bitene i melkekraften og kok til det er mørt.
  4. Mos jordskokkbitene med en stavmikser.
  5. Stek jordskokkskivene i olje og fres baconstrimlene.
  6. Ha jordskokksuppen over i tallerkener og tilsett sprøstekte jordskokkskiver og finhakket kruspersille.
  7. Noen dråper valnøttolje dryppes over til slutt.
Om du ønsker, så kan du tilsette litt sprøstekte baconterninger ved servering.
Del på Facebook