Kopp med jordskokksuppe på rødt fat

Jordskokksuppe med persillerotchips

Jordskokksuppe er fantastisk på smak og finnes i mange varianter. Her har vi tilsatt purre og serverer suppen med hjemmelagede chips av persillerot. Snadder!
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 5 dl lettmelk
  • 400 g jordskokker (ca. 6 stk.)
  • 0,5 purre
  • 2 ss olje til steking
  • 1 persillerot
  • 1 ss valnøttolje

Fremgangsmåte

  1. Kok opp buljong og melk.
  2. Skrell jordskokkene og skjær dem i biter.
  3. Kok jordskokkbitene i melkekraften til de er møre og mos med en stavmikser, e.l. Kok opp igjen.
  4. Skrell persilleroten og skjær den i strimler. Sprøstek strimlene i olje i en varm panne.
  5. Skjær purren i strimler eller ringer og skyll dem godt.
  6. Ha purre i jordskokksuppen rett før servering.

 

Server persillerotchips ved siden av.

Suppen er glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte til laktosefri lettmelk.

Del på Facebook