Kålrotokonomiyaki

Kålrotokonomiyaki

Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett - en smakfull klassiker med eksotisk preg. "Okonomi" betyr omtrent "bruk hva du vil" og "yaki" betyr "steke". I denne varianten er hovedingrediensen kålrot, som gir retten en unik smak.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Røre

Sennepsmajones

  • 4 ss majones
  • 4 ts sennep
  • 1 ts sitronsaft

Topping

Fremgangsmåte

  1. Skrell og riv kålrot og sellerirot på et rivjern eller et annet egnet redskap.
  2. Skrap ingefærskallet vekk med en teskje. Riv ingefær til du har to spiseskjeer.
  3. Bland mel og egg.
  4. Bland det med grønnsakene, ingefær, sitronsaft og salt og pepper. Det blir en ganske tykk «røre».
  5. Varm oljen i en middelstor stekepanne. Stek en tykk stor pannekake eller lag flere små (Denne oppskriften er til 2 store). Stek dem i 2-3 minutter på hver side, på ganske sterk varme.
  6. Bruk gjerne et lokk eller stor tallerken for å snu pannekaken. Steker du flere små, snur du dem bare med stekespaden.
  7. Topp okonomiyakien med tynne striper av sennepsmajones og hoisinsaus. Bruk gjerne en liten sprøytepose og lag mønster.
  8. Dryss på vårløk og ha på litt syltet kålrot. Det setter en fin smak på denne retten.
Del på Facebook