Kålruletter på hvit tallerken

Kålruletter med persillesaus

Saftige kålruletter med persillesaus er mat de fleste liker. Her har vi laget dem med kinakål og kjøttdeig av kylling.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 blader store kinakål
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ts potetmel
  • 2 ts hakket frisk estragon
  • 1 dl lettmelk

Til koking

Persillesaus

  • 3 dl vann - bruk gjerne kokevann fra kålrulettene
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl matfløte
  • smak til med salt og pepper
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Skjær ut den tykke midtstilken av kinakålbladene. Dypp bladene enkeltvis i kokende vann, legg dem over på kjøkkenpapir eller et håndkle så de renner godt av.

Rør sammen alt til farsen. Legg en skje farse på hvert kålblad og brett det rundt farsen. Fest med en tannpirker.

Legg rulettene i en stor kjele. Kok opp vann med buljongterning og kruspersille og hell det over rulettene. La dem trekke under lokk til de er gjennomkokte - ca. 20 minutter. Ta dem opp og hold dem varme.

Sil kokelaken og mål opp 3 dl. Visp mel og fløte sammen og visp det i kokelaken. La sausen småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper og rør inn hakket kruspersille.

Legg kålrulettene over i sausen og server med kokte poteter og salat eller kokte grønnsaker til.

Del på Facebook