Fire terter med kinakål

Terter med kinakål og snøfrisk

Her har vi laget porsjonsterter med kinakål, sjalottløk og snøfrisk. Disse er yppelige å servere som forrett eller en liten kveldsrett når man har lyst på noe småvarmt.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paideig

  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt hvete, fin
  • 75 g smør
  • 2 ss kaldt vann

Fyll

Fremgangsmåte

I ovn ved 190°C i 20-25 minutter.

Elt sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i foodprosessor. Del den i fire jevnstore emner og klem deigen ut i porsjonsformer. Prikk bunnen godt med en gaffel, dekk formene til og sett dem i kjøleskap i minst 30 minutter.

Finsnitt kålen og fres den i olje sammen med sjalottløk i 3-4 minutter. Avkjøl kålen og fordel den i paiformene.

Visp sammen egg og snøfrisk, smak til med salt og pepper. Hell det i formene og stek paiene midt i ovnen til fyllet er fast og paideien gyllen.

Server paiene varme som forrett eller en liten kveldsrett, gjerne med en grønn salat til.

Legg til på Min side
Del på Facebook