Kirsebær på sukkerlake

Sommerens kirsebæravling gjør seg utmerket på glass og blir populær når vinterens dessert skal serveres.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Rens bærene for stilk. Stenene kan sitte i eller fjernes. Kok opp sukker og vann og la bærene trekke i sukkerlaken til de er møre. Pass dem godt så de ikke koker i stykker. Ta bærene opp med hullsleiv og legg dem på varme glass. Kok opp sukkerlaken på nytt og fyll den på glassene. Glasset skal fylles helt opp med lake, men ikke så fullt at det renner over når lokket legges på. Tørk godt av kanten på glassene og skru på lokk med gummiring.

Kirsebær på sukkerlake kan også fryses. Da er det viktig å ikke fylle helt opp, men la det stå igjen ca. 1 cm. da væske utvider seg i frossen tilstand.

Del på Facebook