Kremet blomkålsalat med purre

Frisk og sprø blomkålsalat som passer perfekt til sommerserveringen eller som tilbehør til grillmiddagen.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 0,5 purre
  • 3 ss majones (gjerne lettmajones)
  • 2 dl crème fraîche lett, 18 %
  • 3 ts søt sennep
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 2 ss hakket bladpersille

Fremgangsmåte

  1. Fjern stilken og de grønne bladene på blomkålen. De kan du ta vare på f.eks. til suppe.
  2. Del blomkålen i små buketter.  Rens purren godt og skjær den i tynne ringer.
  3. Visp sammen kremen. Bland inn blomkål og purre.
  4. La gjerne salaten få stå og godgjøre seg en halvtimes tid.
  5. Dryss over hakket bladpersille ved servering.
  6. Blomkålsalat holder seg noen dager i kjøleskapet.
Del på Facebook