Kremet gnocchi med sopp og spinat

Kremet gnocchi med sopp og spinat

Kremet gnocchi med stekt sopp og spinat er en deilig middag med myke potetgnocchi med en fløyelsmyk saus av fløte, dijonsennep og parmesan. Servér som den er eller med stekt fisk.
40-60 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Hjemmelaget gnocchi

  • 750 g poteter
  • 1 egg
  • Ca 100 g hvetemel - ca 1 desiliter
  • En klype salt og pepper

Til fyllet

Til sausen

  • 3 dl matfløte
  • 1 ts dijonsennep
  • 30 g revet parmesan
  • Valgfritt 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Steg 1: Lag hjemmelaget gnocchi

  1. Stikk hull i potetene med en gaffel ca. 10 ganger.
  2. Gni olje og salt rundt potetene. Putt potetene på en tallerken og kjør den på full guffe i mikrobølgeovnen i 5-10 minutter. Hvis du ikke har mikrobølgeovn så kan du koke potetene i lettsaltet vann til de er møre (ca. 25-30 min)
  3. Sjekk om potetene er mør ved å stikke en kniv i den. Potetene er møre hvis du kan løfte kniven uten at poteten følger etter.
  4. Kutt potetene i to og skrap ut fyllet. Ha fyllet i en bolle og mos fyllet med en gaffel eller potetpresse til det ikke er noen klumper igjen. Bland inn mel, salt og egg. Kna den lett – til du har en myk, men ikke klissete deig.
  5. Dryss litt mel utover en fjøl. Ha på deigen og form til lange pølser (ca. 2 cm tykke) og skjær i små biter. Trykk gjerne en gaffel lett over dem for å lage små riller (som hjelper sausen å feste seg).
  6. Kok gnocchi i lettsaltet vann til de flyter opp (ca. 2 minutter). Ta dem ut og sett til side.

Steg 2. Stek soppen

  1. Varm smør/olje i en stor panne på høy varme.
  2. Tilsett sopp og la dem steke på én side uten å røre for mye først, slik at de får fin farge.
  3. Tilsett løk og hvitløk mot slutten og stek til alt er gyllent og lukter fantastisk.
  4. Krydre med litt salt og pepper. Sett til side i pannen.

Steg 3. Lag sausen i samme panne

  1. Tilsett fløten, dijonsennep og soyasaus i pannen med sopp og gnocchi.
  2. Rør forsiktig, og la det hele småputre i 3–5 minutter til sausen tykner litt.
  3. Juster smaken med salt, pepper og evt. litt sitronsaft eller revet parmesan.
  4. Ha spinaten i pannen og rør til den faller sammen (ca. 1 minutt).
  5. Server med en gang, gjerne toppet med mer ost eller friske urter (som persille eller timian).


 

Topp gjerne med stekt fisk eller ristede pinjekjerner for ekstra proteiner.
Del på Facebook