Kremet grønnsakssuppe med kylling

Lag en rask og deilig grønnsakssuppe som garantert blir en favoritt på middagsbordet. Denne oppskriften er enkel å følge og er full av smak, ideell for travle dager. Med sesongens rotgrønnsaker, eller en praktisk pose rotmiks, fersk eller frossen, blir denne suppen med kylling en nærende og tilfredsstillende måltid for hele familien.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 ss smør til steking
  • 250 g kyllingfilet i strimler
  • 1 ts chiliflak
  • 3 finhakket sjalottløk
  • 800 g rotmiks i terninger
  • 200 g poteter i terninger
  • 0,5 purre i strimler
  • 2 dl matfløte
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 ss persille

Fremgangsmåte

  1. Fres sjalottløk raskt i smør i en varm gryte, i ett par minutter.
  2. Ha grønnsakene og potetene, i og fres videre.
  3. Hell buljong i.
  4. Kok opp og la alt koke i 4-5 minutter, til grønnsakene er møre. Det går fort om du har små terninger.
  5. Stek kyllingbitene i en varm panne og krydre med pepper, chiliflak og litt salt.
  6. Om du ønsker en kremete konsistens på suppa tar du ut noen hele biter og moser resten med en stavmikser.
  7. Ha de kokte terningene tilbake i gryta og kok opp med matfløte og litt av purren, og smak til.
  8. Server suppa med et dryss av finsnittet purre, gresskarkjerner og kyllingstrimler.

Ønsker du en suppe med mer krutt kan du gjerne frese knust hvitløk og finhakket chili sammen med sjalottløken. Bruker du rødbeten som er i rotmiksposen får suppen en nydelig rødfarge.

Del på Facebook