Kremet pasta med gulrot

En enkel og billig middagsrett som både voksne og barn vil elske. En ideell måte for å øke inntaket av grønnsaker. Denne pastasausen kan lages med et mangfold av grønnsaker - benytt anledningen til å utforske grønnsakskuffens muligheter.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Ta vare på litt av kokevannet. Det kan brukes i sausen.
  3. Sett ovnen på 200 grader.
  4. Skyll gulrøttene og del dem i biter.
  5. Skrell løken og skjær den i terninger
  6. Fjern skallet på hvitløken.
  7. Legg alt på en bakeplate med et bakepapir og bland det med oljen.
  8. Bak til det er mørt, ca. 15 minutter.
  9. Ha bakte gulrøtter, løk og hvitløk i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser.
  10. Ha på litt av pastavannet og kesam og kjør dette til en glatt saus.
  11. Smak til med sitron, salt og pepper. Juster tykkelsen med pastavannet.
  12. Bland inn pastaen.
  13. Server med et dryss av chiliflak og timian.
Del på Facebook