Krydderkokte klementiner på hvitt fat

Krydderkokte klementiner

Lag gjerne klementinene i god tid før de serveres, slik at de får trekke godt i krydderlaken. En frisk og deilig dessert som serveres f.eks. til jul med pisket krem til.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 klementiner
  • 2 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 1 hel kanel
  • 2 stjerneanis

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, sukker og krydder.
  2. Skrell klementinene og legg dem i laken. Kok opp.
  3. Legg på lokk og sett kjelen til side.
  4. Kok gjerne klementinene dagen i forveien og la dem ligge i laken slik at de får trekke til seg all den gode smaken fra laken.
  5. Server klementinene med pisket krem.
Del på Facebook