Krydrede juleklementiner i dessertglass

Krydrede juleklementiner

Ingen jul uten klementiner. Og hvis du ikke har lyst til bare å spise dem som de er, så trekk dem i lake med stjerneanis og kanelstang og server dem med vaniljeis eller vaniljekrem som juledessert. Godt!
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 dl tørr hvitvin
  • 1,5 dl sukker
  • 3 stjerneanis
  • 2 hel kanel
  • 14 klementiner

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vinen med sukker og krydderet og la det trekke i ca 10 minutter under lokk.
  2. Skrell klementinene så alt det hvite blir borte. Legg dem tett i tett i en form eller gryte og hell over den varme laken. Avkjøl.
  3. Sett klementinene kjølig i 2-3 timer slik at kryddersmaken kommer frem. Snu klementinene av og til.

    Legg klementinene pent opp i en serveringsbolle og serveres med vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam.
Del på Facebook