Løk- og potetgrateng

Løk- og potetgrateng

En grateng kan du servere som en selvstendig rett med godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Rens løk og skjær i skiver. Skrell poteter og gulrøtter, skjær i skiver. 
  2. Kok alt i litt vann i ca. 8 minutter.
  3. Hell av kokevannet og ta vare på det. 
  4. Smør en ildfast form. Legg poteter, gulrøtter og løk i formen.
  5. Strø litt finhakket hvitløk, slat og pepper over. 
  6. Hell på matfløte og litt av kokevannet. Strø på revet ost.
  7. Stek formen i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader til overflaten er gyllen og potetene er myke. 
  8. Formen kan serveres til de fleste middagsretter. Den kan gjerne serveres som en egen liten rett, f.eks. med litt godt brød til.
Del på Facebook