Oppskriftsbilde av gresskar- og kikertsalat servert på et hvitt fat.

Lun gresskar- og kikertsalat med tahinidressing

En lun gresskarsalat med massevis av spennende smaker, bl.a. fra hvitløk og frisk koriander. Tahini - en masse bestående av malte sesamfrø – gir dressingen et nøtteaktig og eksotisk preg.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 220°C. Bland gresskarterningene med hvitløk, allehånde olivenolje, salt og nykvernet pepper. Legg alt utover på et stekebrett og stek i ovn i 15-20 minutter til gresskarterningene er møre. Ta ut og avkjøl.

Mens gresskarterningene står i ovnen lager du dressingen. Bland knust hvitløk med sitronsaft og tahini. Spe med vann og olivenolje og smak til med salt og pepper.

Bland gresskarterningene med skylte og avrente kikerter, hakket rødløk, hakket frisk koriander og anrett på et salatfat eller i en salatbolle. Fordel dressingen over eller server den ved siden av.

Del på Facebook