Lun laks i appelsinsaus med grønnsakris
Den syrlige sausen med appelsiner, sjalottløk og gulrot er et perfekt følge til laksen. Bland inn snittede grønnsaker i den kokte risen, og vips, et fantastisk godt måltid.
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Ingredienser
- 700 g laksefilet
- olivenolje
- grovmalt pepper
- flaksalt
Appelsinsaus
- 2 dl hvitvin
- 2 dl fiskebuljong (utblandet)
- saften av 2 appelsiner
- 1 finhakket sjalottløk
- 1 gulrot i små terninger
- 25 g kaldt smør
- 1 ts hel rosépepper
- salt etter smak
Grønnsakris
- 2 ss smør
- 2 ss finhakket løk
- 1 dl finhakket stilkselleri (stangselleri)
- 1 ss revet appelsinskall
- 1.5 dl appelsinjuice
- 1.5 dl ukokt langkornet middagsris
- 2 ss hakket frisk timian
- 1 ts salt
- 2 dl vann
Fremgangsmåte
Tørk laksebitene og legg på bakepapir i en langpanne. Drypp med olje og dryss på salt og pepper. Bak laksen midt i ovnen ved 220°C i ca. 12 minutter. Fisken skal være akkurat gjennomstekt.
Lag sausen: Kok vin, buljong, appelsinsaft og sjalottløk i ca. 10 minutter. Kok gulrotterningene med de siste 5 minuttene. Pisk det kalde smøret i sausen og smak til med knust rosépepper og salt.
Stek løk og selleri i smør. Tilsett vann. Ha i resten av ingrediensene og kok opp.
Senk varmen og la risen koke forsiktig i ca. 20 minutter.
Server risen med friske urter og strimler av sitrus sammen med laksen og sausen.
Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5