Oppskriftsbilde av skiver med bakte grønnsaker og bønner servert på fat.

Lun salat av bakte grønnsaker og bønner

Å bake aubergine, squash og paprika i ovnen gjør at grønnsakene får en helt spesiell og nydelig sødme.En lun salat som kan serveres ved siden av middagen, men er også helt perfekt å servere alene, f.eks. med ferskt brød til.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver på langs. Dryss litt salt på aubergineskivene og la de "safte" seg i ca. 15 minutter.
  2. Stek auberginskivene i en varm, tørr panne (gjerne en grillpanne om du har, så får du et fint grillmønster).
  3. Del paprikaen i to og fjern frø, stilk og hinner.
  4. Skjær rødløken i skiver.
  5. Smør en langpanne med rapsolje og legg alle grønnsakene i.
  6. Dryss over finhakket hvitløk.
  7. Bak grønnsakene i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter. De siste 5 minuttene skal bønnene bakes med.
  8. Om du ønsker, kan du fjerne skinnet på paprikaen. Det gjøres legg ved å la den ferdige bakte paprikaen ligge i en plastpose i noen minutter. Deretter er det lett å dra av skinnet.
  9. Bland de ferdige bakte grønnsakene forsiktig med basilikumblader, balsamicoeddik og olje.
  10. Anrett på fat eller tallerkener. Nykvernet pepper over. Dryss gjerne på revet parmesan rett før servering.
Del på Facebook