Taco med fisk

Meksikansk fisketaco

Mange sverger til taco til middag på fredager, men hvorfor ikke variere den? Her er en variant med fisk i stedet for kjøtt, og sammen med salsa, chipotle-majones og strimlet rødkål blir dette helgens slager.

Ingrediensliste

Chipotle-majones

  • 1 dl lettmajones
  • 2 ss sennep
  • 1 stk chipotle chili

Salsa

Røre til fisken

  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts pepper
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 0,5 kg torskefilet eller annen hvit fisk - skåret i strimler
  • 6 stk tortillalefser, fullkorn
  • 0,5 rødkål - finstrimlet
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Fremgangsmåte

Chipotle-majones:

  1. Bland majonesen med sennepen.
  2. Smak til med finhakket chipotle.
  3. Sett majonesen til side.

Salsa:

  1. Bland finhakkede tomater, løk, grønn chili og limesaft.
  2. Sett salsaen til side.

Røre til fisken:

  1. Bland hvetemel, pepper, egg og vann i en bolle til konsistensen er glatt. Tilsett mer vann om nødvendig.
  2. Varm rikelig med olje over middels høy varme i en stekepanne. Dypp fiskestrimlene i røren og frityrstek noen få av gangen.
  3. Server den stekte fisken i varme tortillalefser med strimlet rødkål, chipotle-majones, salsa, litt frisk koriander og noen dråper sitron- eller limesaft.
Del på Facebook