Meksikansk grønnsaksgryte

Meksikansk grønnsakgryte

Dette er en nydelig kjøttfri vri på den klassiske gryteretten chili con carne. Bønner og grønnsaker som gulrøtter, tomater, paprika og mais er hovedingrediensen i denne varianten. Chili er selvsagt alltid med.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Tilbehør

  • tortillachips
  • 1 dl lettrømme
  • 1 ts røkt chilipulver

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili.
  2. Fres dette blankt i en stor gryte.
  3. Skjær squash og tomater i bite og ha det i gryta sammen med krydder og tomatpuré.
  4. Fres videre et par minutter.
  5. Ha på litt vann. La alt koke på middels varme i 12-15 minutter.
  6. Smak til.
  7. Skyll bønnene og maisen godt og ha det i gryta de siste kokeminuttene.
  8. Bland rømme med chipotle-pulver (tørket, røkt chili, ofte av typen jalapeño).
  9. Server med tortillachips og rømme.
Del på Facebook