Minipavlova med bær

Pavlova er en kake med bunn av marengs som er deilig og sprø utenpå og myk inni. I stedet for å lage en stor kake, kan du variere med å lage flere små porsjonspavlovaer. Fyll kaken med sesongens frukt og bær og server den like gjerne til kaffen som til dessert. Selvskreven til 17. mai.

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 eggehvite
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 kurv bringebær
  • 1 kurv blåbær
  • 6 jordbær

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggehvitene, eddik og halvparten av sukkeret stivt. Tilsett deretter resten av sukkeret litt etter litt.
  2. Lag runde former 6-7 cm i diameter - direkte på en bakepapirkledd stekeplate. Bruk to skjeer eller en kakesprøyte. Denne porsjonen gir 6-8 stk.
  3. Stek marengsen på 100 grader i ca. 45 minutter.
  4. Avkjøl.
  5. Pynt med krem eller vaniljekrem og godt med sesongens bær rett før servering.
Bruk det du ønsker av frukt og bær. Syltetøy er også godt på disse. Selve marengsen kan stekes i god tid før den skal brukes. Den holder seg veldig godt.
Del på Facebook