Fruktsalat med jordbær, kiwi, pitahaya og granateple

Fruktsalat med eksotisk frukt

Fruktsalater er julens lille "pause" blant den ofte ellers fete maten som spises. Og den kan varieres nesten i det uendelige, så kjedelig blir det aldri. Prøv de fristende fruktene fra butikkens eksotiske hjørne eller bruk de mer vanlige trygge - men kjempegode fruktene.
Under 20 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Sukkerlake

  • 3 ss sukker
  • 2 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Kok opp sukker og vann og rør til alt sukker er løst opp.
  2. Avkjøl laken.
  3. Skrell kiwi og skjær dem i halve skiver.
  4. Del pitahayaen i to. Bruk et kulejern og lag små kuler. Skallet skal ikke spises. Har du ikke kulejern fjerner du skallet og skjærer pitahayen terninger.
  5. Skjær et snitt rundt på tvers i granateplet - men ikke så dypt som til kjernene. Brekk frukten fra hverandre og rist ut kjernene. NB. Pass på saften - den er vanskelig å vaske vekk fra tøy.
  6. Del jordbærene i to.
  7. Fordel fruktbitene og bærene i 4 posjonsskåler. Eller om du foretrekker å lage en stor bolle.
  8. Hell sukkerlaken over fruktsalaten og bland forsiktig.

 

Fruktsalaten kan serveres som den er eller sammen med en frisk creme fraiche-dressing med lime og litt melis.
Del på Facebook