Ingredienser
Ovnsbakt blomkål med pesto
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Overrask med en enkel rett bestående av blomkål, tomat, pesto og litt ristede pinjekjerner. Server den alene eller som det beste tilbehøret til middagen.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 210 grader.
- Skyll blomkålen. Fjern stilk og blader. Det kan du ta vare på f.eks. til suppe.
- Del blomkålen i biter.
- Smør en ildfast form med litt god olje, gjerne valnøttolje.
- Legg blomkålen i formen og smør på pesto.
- Ha tomatene i formen.
- Dryss over litt frisk timian. Ha gjerne noen hele stilker på.
- Bak alt i ovn i ca. 12- 15 minutter, til blomkålen er mør og tomatene er bakt.
- Rist pinjekjerner i en tørr panne og dryss de over før servering. Du kan gjerne bruke hakkede valnøtter i stedet for pinjekjerner.
Lag din egen pesto.