Ingredienser

Ovnsbakt blomkål med pesto

20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Overrask med en enkel rett bestående av blomkål, tomat, pesto og litt ristede pinjekjerner. Server den alene eller som det beste tilbehøret til middagen.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 210 grader.
  2. Skyll blomkålen. Fjern stilk og blader. Det kan du ta vare på f.eks. til suppe.
  3. Del blomkålen i biter.
  4. Smør en ildfast form med litt god olje, gjerne valnøttolje.
  5. Legg blomkålen i formen og smør på pesto.
  6. Ha tomatene i formen.
  7. Dryss over litt frisk timian. Ha gjerne noen hele stilker på.
  8. Bak alt i ovn i ca. 12- 15 minutter, til blomkålen er mør og tomatene er bakt.
  9. Rist pinjekjerner i en tørr panne og dryss de over før servering. Du kan gjerne bruke hakkede valnøtter i stedet for pinjekjerner.

Lag din egen pesto.

Hvor godt likte du oppskriften?