Ovnsbakt rødkål med hvitløkssmør

Oppdag en herlig rødkålrett med sprø tekstur, ideell som et hovedmåltid eller et smakfullt tilbehør. Denne rødkåloppskriften passer perfekt med søndagssteik (enten lam eller skinke), saftige karbonader, røkte pølser eller andre rødt kjøtt-middagsalternativer.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Hvitløkssmør

  • 2 ss mykt smør
  • 4 båter knust hvitløk
  • 4 ss revet hardost

Topping

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Del rødkålen i to og deretter i skiver eller båter. Beregne 150 - 200 gram pr person.
  3. Legg skivene utover et bakebrett med bakepapir.
  4. Drypp noen dråper sitron over.
  5. Bland sammen ingrediensene til hvitløksmøret.
  6. Smør en skje på hver skive rødkål (bruk gjerne fingrene!).
  7. Bak skivene i ovnen til de er møre og har fått god farge, ca. 20 minutter.
  8. Server med et godt dryss av persille, litt salt og valnøtter.
Del på Facebook