Ovnsbakt torsk med pesto

Ovnsbakt torsk med pesto

Dette er en enkel og sunn middag som gir minimalt med oppvask. Både grønnsaker, fisk og poteter tilberedes på samme stekebrett, også kalt traybake.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader over-og undervarme.
  2. Del tomater i to, og kutt løk og paprika i grove biter og vend inn med olje og krydder direkte på et bakepapirkledd stekebrett. Fordel utover ene halvdelen av stekebrettet.
  3. Del poteter i grove terninger og vend inn med olje og salt, ha over andre halvdelen av stekebrettet. 
  4. Dryss overside og underside av torsken med salt og la ligge mens grønnsakene og potetene er i ovnen, skyll av saltet før fisken skal i ovenen under rennende kaldt vann og tørk lett med tørkepapir.
  5. Stek grønnsaker og poteter i 20 minutter.
  6. Ta stekebrettet ut og lag plass til torsken. Smør toppen av filetene med pesto. 
  7. Vend inn oliven med grønnsakene og sett stekebrettet inn i ovnen igjen i ca 15 minutter. Dette avhenger av tykkelsen på fiskefiletene. Fisken skal flake seg når du trykker lett på den. 
Del på Facebook