Ovnsbakte epler og rødkål

En enkel og nydelig vri på sesongens beste tilbehør. Epler og rødkål får en nydelig smak når det bakes ovnen. Ja, det lager seg nesten selv.
20-40 min
3,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200.
  2. Kutt rødkålen i båter. Behold litt av stilken slik at båtene henger sammen. Pensle begge sider med smeltet smør (stekeolje kan også gjerne brukes).
  3. Drypp noen dråper balsamicoeddik på hver båt.
  4. Legg båtene på et stekebrett med bakepapir. Dryss over salt og pepper.
  5. Sett brettet i ovnen.
  6. Del eplene i store båter. Ha på sitronsaft.
  7. Ta brettet med kålen ut etter 12-15 minutter. Snu båtene. Legg eplene på brettet og la de bake med kålen i de siste 15 minuttene. Kål- og eplebåtene skal være møre. Kålbåtene kan gjerne ha litt farge.
  8. Legg kål- og eplebåtene på et serveringsfat og dryss finhakket persille og hakkede valnøtter.
  9. Serveres varmt eller lunt.
Del på Facebook