Ovnsbakte grønnsaker i ildfast form

Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron

Ovnsbakte rotgrønnsaker får en nydelig smak. Og sitron og noen dråper honning gjør retten ekstra smaksrik og spennende. Rotgrønnsakene som kålrot, beter, gulrot, sellerirot, persillerot, pastinakk og løk er supert å bake. Du finner fine rotmiksblandinger i butikken.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell sjalottløken og del den i fire.
  2. Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.
  3. Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.
  4. Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.
  5. Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.
  6. Bak grønnsakene i ovn på 200°C i 25-30 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.
  7. Ovnsbakte grønnsaker passer til det aller meste.  Den kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.
Del på Facebook