Pai med potetbunn

Middagspai med potetbunn

Har du prøvd å bytte ut paibunnen med potet? Enten du elsker potet, vil spise mer grønnsaker eller er allergisk mot gluten - dette er en nydelig vri på den klassiske paien. I oppskriften finner du forslag til fyll, men du kan selvfølgelig bruke det du ønsker.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Kok poteter.
  3. Smør en paiform godt inn med olje eller margarin. Du kan også bruke en ildfast form i stedet hvis du ønsker det.
  4. Ha potetene i paiformen, strø over litt salt og mos potetene med en kopp til du har en jevn og fin potetmos uten store klumper. Fordel potetmosen utover bunnen og sidene av paiformen. Ha litt nykvernet pepper på toppen av potetbunnen.
  5. Sett paiformen på en rist midt i ovnen i 30 minutter.
  6. Ha egg, rømme, melk, salt og pepper i en bolle og rør til du har en jevn eggeblanding.
  7. Kutt grønnsakene i små biter.
  8. Når potetbunnen har stekt i 30 minutter. Ha halvparten av osten i bunnen av paien. Ha så oppi grønnsakene, smårettsskinke, spinat og så eggeblandingen. Topp med resten av osten.
  9. Sett paien i ovnen til eggeblandingen er fast (ca 30 minutter til).
  10. Serveres gjerne med en frisk salat.
Del på Facebook