Pannacotta med appelsinsaus på sølvfat

Panna cotta med appelsinsaus

Panna cotta er en helt nydelig dessert, og det beste er at du kan lage den i god tid før gjestene kommer. Den deilige appelsinsausen gjør dette til en verdig avslutning på måltidet.
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pannacotta

  • 2,5 dl helmelk
  • 3 ss sukker
  • 3 gelatinplater
  • 1 beger kesam vanilje

Appelsinsaus

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
  2. Kok opp melk og sukker og la det koke 3-4 minutter.
  3. Klem vannet av gelatinplatene og la dem smelte i den varme melken. Avkjøl til romtemperatur.
  4. Rør inn kesam og fordel blandingen i fire porsjonsplass. Sett glassene til avkjøling i kjøleskapet.
  5. Kok opp vann, vasket appelsinskall (bare det gule), saft av appelsiner, sitron og sukker. Sil blandingen og hell tilbake i kjelen.
  6. Rør potetmel ut i litt kaldt vann og jevn sausen. Kok raskt opp.
  7. Server sausen f.eks. til panna cotta, riskrem, appelsinris, fromasjer eller varme puddinger.
Del på Facebook