Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro er en italiensk brød- og tomatsuppe som stammer fra Siena i Toscana. Her får du brukt opp daggammelt brød som tørkes i ovn. Bruk gjerne godt modne tomater. Enkel og rimelig middag.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 5 skiver brød
  • 2 finsnittet løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 kg tomat - modne
  • 3 ss olje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller kraft
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss revet parmesan

Fremgangsmåte

  1. Del dagsgammelt brød i terninger og rist dem i oven på 200 grader i ca. 10 minutter, til de er sprø. Det er smart å gjøre dette med brød til overs. Brødterninger holder seg godt tørket. De kan brukes til mye.
  2. Fres løk og hvitløk blankt i olje i en varm panne.
  3. Tilsett tomatterninger og tomatpuré og rør om.
  4. Ha i buljong og brødterninger. Kok opp og la suppen putre i minst 15 minutter.
  5. Mos til en grov tykk suppe.
  6. Smak til og server med et dryss av urter og parmesan.
Du kan bytte ut parmesan med en god norsk hardost.

 

Del på Facebook